3 wskazówki na udaną wigilię firmową

Wigilia firmowa, impreza firmowa, czy coroczna gala organizowana jest zazwyczaj pomiędzy drugą połową listopada a połową grudnia. Jest to okazja, aby podsumować rok, nagrodzić najlepszych pracowników lub całe zespoły i zrelaksować się podczas wspólnego posiłku. Jest to również idealny moment do integracji zespołu oraz zwiększenia satysfakcji pracowników. Wykorzystaj tę okazję, ponieważ każdy z nasz czeka na Firmową Wigilię. Poniżej mamy kilka wskazówek, na które warto zwrócić uwagę, aby bezstresowo przygotować tak wyjątkową kolację w zaciszu biura.
 

  1. Dobór menu - to podstawa. Aby jedzenie było nie tylko smaczne, ale również dostosowane do okazji, pory dnia, długości trwania eventu oraz gości. Menu można spersonalizować wedle życzenia. Na przykład pod markę robiąc logo na donutach, muffinach, dostosowując kolory do brandu, czy wreszcie dodając odpowiednią kuchnię etniczną. I tak na pokazie japońskiej marki idealnie będzie pasowało sushi, ale z kolei podczas Press Day marki produkującej ekologiczną odzież idealnie wpasują się zdrowe przekąski czy soki cold press. Z kolei jeśli jedzenie ma stać wiele godzin to pizza nie będzie idealnym rozwiązaniem. Dużo lepsze będą zimne przekąski lub bufet z potrawami w podgrzewaczach, w których najczęściej znajdziemy curry, risotto, gulasze. Imprezę warto zacząć od Fingerfood, małe dania, które mogą być serwowane przez kelnerów na samym początku wraz z Welcome Drinkiem. 
     
  2. Zapewnij dodatkową rozrywkę - dzisiaj chodzimy na coraz więcej eventów. Raz gala rozdania tej marki a drugiego dnia promocja nowego samochodu. Podczas wszystkich imprez mamy catering. Oprócz niego oczekujemy czegoś więcej. Zaskocz swoich gości i zorganizuj może live cooking, degustację wina lub whisky czy po prostu, wizytę świętego mikołaja! Opcji jest naprawdę wiele, dlatego warto zadbać o odpowiednią oprawę. Nie musisz do tego angażować dużej agencji eventowej - Easycatering wszystkim się zajmie :)
     
  3. Sukces tkwi w szczegółach - wybierając firmę cateringową ustal najważniejsze detale dotyczące ilości jedzenia i alkoholu, zakresu obsługi oraz zakończenia imprezy. Prawie każdy z nas był w sytuacji, że jedzenie kończy się na początku lub w połowie uroczystości. Czasami bez naszej wiedzy firma dokonuje zmian i zamiast brownies dostajemy przepyszny sernik a polędwica wołowa została zamieniona na polędwiczki wieprzowe, które są znacznie tańsze. Nie zawsze o tym wiemy, nie zawsze mamy na to wpływ. Nie każdy z nas jest ekspertem, aby móc znaleźć te szczegóły. Ale przecież zamawiamy catering u ekspertów, aby czuć komfort oraz zaufanie. Wybierz takiego partnera, który zamiast nie będzie mówił tak!

Zapoznaj się z naszą świąteczną ofertą.

Potrzebujesz ofertę cateringową?

Wypełnij krótki formularz. Otrzymaj odpowiedź nawet w 5 minut!



Polubisz również

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies, które służą do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu. Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego serwisu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w polityce prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć. Można to zrobić poprzez zmianę ustawień przeglądarki lub opuszczenie serwisu.
Dowiedz się więcej Rozumiem