Catering firmowy na Wielkanoc 2020

Święta Wielkanocne to najstarsze i najważniejsze święta chrześcijańskie. W  kalendarzu na 2020 rok, Niedzielę Wielkanocną będziemy świętować 12 kwietnia 2020. 

Wielkanoc w Biurze 

Wielkanoc może zostać wykorzystana jako pretekst do zintegrowania pracowników, poprawienia atmosfery w biurze i organizacji wydarzenia, które wszyscy będą miło wspominać.
 

Firmowy catering wielkanocny - jak urządzić Wielkanoc w pracy? 

Wielkanoc firmowa może rozpocząć się od śniadania lub obiadu. Event Wielkanocny nie powinien trwać zbyt długo zwłaszcza, że każdy będzie chciał wcześniej wrócić do domu, żeby móc rozpocząć przygotowania do Świąt. W związku z tym dobrze jest postawić na uroczyste śniadanie i deser, żeby reszta dnia była po prostu wolna. Pracownicy docenią ten gest i na pewno będą zadowoleni z takiego rozwiązania. 

Takie oderwanie od codziennych obowiązków zjednoczy grupę, będzie okazją do rozmów o charakterze bardziej towarzyskim, a to z kolei przełoży się w przyszłości na lepsze relacje między pracownikami.

Jeżeli chodzi o Wielkanoc, ​świąteczna atmosfera znacznie różni się od tej, której doświadczamy w trakcie Bożego Narodzenia. Wprowadza się ją szczególnie za sprawą drobnych symboli, takich jak pisanki, baranki i pisklątka, jednak znaczącą rolę odgrywają także barwy – wiosenne, żywe, kolorowe. 


Chcesz zorganizować spotkanie wielkanocne dla swoich pracowników? 

Przygotujemy tradycyjne polskie potrawy wielkanocne, które podkreślą charakter świąt.
Na miłośników tradycyjnych świątecznych smaków czekają klasyczne wielkanocne potrawy, a dla tych, którzy lubią kulinarne nowości – niestandardowe propozycje Wielkanocne. 

Kluczem do wielkanocnej dekoracji powinna być tradycja, nie może więc na naszym stole zabraknąć ozdób i potraw kojarzonych z wiosną. Myśląc o dekoracji wielkanocnego stołu wyobrażamy sobie soczystą zieleń, pisanki, kurczaczki, palemki oraz ozdoby i kompozycje z kwiatów i roślin w kolorze soczystej zieleni. 


Propozycje Menu na firmową Wielkanoc.

 

MENU WIELKANOCNE Tradycyjne : cena od 59 PLN net (w zależności od isci osób). 

1. Przystawki Fingerfoods:

  • Selekcja jajek faszerowanych:
    • musem szpinakowym z  kozim serem i pieczona papryką,
    • musem z grillowanych pieczarek portobello, fetą, plonym sezamem i karmelizowanymi szalotkami,
    • salsą avocado, ogórkiem, łososiem marynowanym w koprze.
  • Pasztet wegański z żurawiną (VEGAN)
  • Placuszki ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim, twarożek szczypiorkowy z kiełkami słonecznika ,palony kalafior z orzechami.
  • Roladki z perliczki rodzynkami, obtoczone w palonych  migdałach, karmelizowana śliwka.
  • Biała kiełbasa z marmoladą cebulową i sosem chrzanowym
  • Sałtka jarzynowa z wegańskim majonezem (VEGAN)

2. Zupa:

  • Wielkanocny żurek z jajkiem i białą kiebasą + grzanki z focacci

3. Desery:

  • Sernik żurawinowy z białą czekoladą i skórką pomarańczową.
  • Mazurek kajmakowy (krówkowy)
  • Mazurek czekoladowy
 

MENU WIELKANOCNE Fingerfood: od 59 PLN net/os:

1. Fingerfoods:

  • Selekcja jajek faszerowanych:
    • musem szpinakowym z  kozim serem i pieczona papryką,
    • musem z grillowanych pieczarek portobello, fetą, plonym sezamem i karmelizowanymi szalotkami,
    • salsą avocado, ogórkiem, łososiem marynowanym w koprze.
  • Grillowane pieczarki wypełnione wędzonym twarożkiem z porem, ogórkiem, kukurydzą, rzodkiewką grillowany kurczak w wędzonej papryce, kiełki
  • Placuszki ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim, twarożek szczypiorkowy z kiełkami słonecznika ,palony kalafior z orzechami
  • Roladki z perliczki rodzynkami, obtoczone w palonych migdałach, karmelizowana śliwka
  • Spring roll z ogórkiem, pieczonym łososiem w sezamie,burakiem, twarożkiem imbirowym, rzodkwią daikon kiełkami jarmużu, polędwiczka wieprzowa w czarnym pieprzu i pestkach dyni, placuszek z cukini i parmezanu, konfitura pomidorowa z zielonym pieprzem
  • Półgęsek zawijany z ogórkiem kiszonym, ser koryciński, pesto z pieczonej papryki, rukola, tosty słonecznikowe
  • Szparagi, mini marchewka, pieczony mini burak w holenderskim sosie z bazylią
  • Schab nadziewany pastą z pieczonego buraka i sera feta, jajko przepiórcze, galaretka jabłkowa
  • Tarta z kurczakiem papryką i jarmużem oraz serem raclette

2. Sałatka:

  • Sałatka z rostbefem, grzankami ziołowymi, rukolą, sałata rzymską, ogórkami kiszonymi, jajkami, karmelizowana dymką, i boczniakiem, dresing jogurtowy z bazylią, musztardą francuską i miodem
  • Listki szpinaku z piklowanym pieczonym burakiem, wędzonym twarogiem, szczypiorem, paloną dynią i szparagami

3. Desery:

  • Pascha wielkanocna
  • Babka cytrynowa z lukrem
  • Sernik żurawinowy z białą czekoladą i skórką pomarańczową
  • Mus chałwowy z brownies i konfiturą wiśniowo-porzeczkową
  

Napisz już teraz!

Easycatering Concierge

Potrzebujesz sprawdzony catering firmowy? Wypełnij formularz a my zorganizujemy catering.




Sprawdzone firmy cateringowe

Zawsze dostępne terminy

Gwarancja jakości i terminowej dostawy.

Polubisz również

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies, które służą do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu. Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego serwisu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w polityce prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć. Można to zrobić poprzez zmianę ustawień przeglądarki lub opuszczenie serwisu.
Dowiedz się więcej Rozumiem